Melkefabrikken, Hamar

Dette er Hamars mest særegne og kanskje tøffeste lokaler.

De gamle fabrikklokalene har blitt restaurert gjennom en lang og krevende prosess,

Melkefabrikken har alltid vært en viktig del av Hamar by. Med den karakteristiske teglpipa som et av byens landemerker, har kvartalene i Vestbyen vært det området der folk i regionen har fått foredlet flere av distriktets landbruksprodukter. I tillegg har mange familier i generasjoner tjent til sitt levebrød i Melkefabrikken. Melkefabrikkens historiske horisont strekker seg helt tilbake til 1875 og ble i 1905 kjøpt opp av tysk-sveitseren Henri Nestlé og hans selskap. The Norwegian Condensed Milk Co. etableres på Hamar det ble produsert sukret kondensert melk for eksport.

Under krigen var det mange familier som karamelliserte sukret kondensert melk hjemme. Denne idéen var grunnlaget for å starte produksjon av Hamar Pålegg, som senere forkortes til det unike navn HaPå.

Det ble også produsert barnemat og kaffe i lokalene.

Melkefabrikken huser i dag Elevator AS / Orona AS, YC Rør AS, Bravida Norge AS, Cryogenetics AS, Innit AS, Anti AS, Norges ingeniør og teknologiorganisasjon (NITO), Geno SA, Norsvin SA og TYR.

 


 

Er du på utkikk etter ledige lokaler for leie?

Vi kan tilby kontorlokaler, næringslokaler, butikklokaler, hoteller, undervisningslokaler og kombinasjonslokaler med lager osv. Se våre eiendommer HER.

Les mer om hva vi kan tilby under UTLEIE, eller ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne med å finne det rette lokalet!

Utleie

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Informasjon

Eier:
Utstillingsplassen Eiendom AS
Adresse:
Storhamargata 44, 2317 Hamar
Byggeår:
1875/2013
Bruttoareal:
6200
Vaktmester:
Morten Johnsrud
Personvern og cookies