OBOS Eiendom selger sine aksjer i Utstillingsplassen Eiendom AS

OBOS Eiendom selger sine aksjer i Utstillingsplassen Eiendom AS til Haugans Hus Invest AS, med overtakelse 21.oktober 2019.

OBOS Eiendom har sittet som en av to store aksjonærer i Utstillingsplassen Eiendom siden 2011, da Orkla Eiendom valgte å selge seg ut. Nå selger OBOS aksjeposten på 38 prosent til selskapets andre store aksjonær, Haugans Hus, bestående av Monica og Terje Haugan. Dette medfører at Haugans Hus vil sitte med en eierprosent på nesten 82 prosent. Salgssummen ligger på 675 millioner kroner, og representerer en pris per aksje på kr. 2.705,-.

Kjøpet er gjennomført etter at OBOS har vært gjennom en lang prosess i markedet. Posten ble i utgangspunktet solgt til et svensk børsnotert selskap, men Haugans hus valgte å bruke sin avtalte forkjøpsrett.

Utstillingsplassen er veldig tilfreds med å ha fått en avklaring av eiersituasjonen. OBOS og Utstillingsplassen har per i dag flere store samarbeidsprosjekter, bl.a. i Hamar og i Trondheim. Dette fortsetter som før, men nå kun gjennom felles enkeltprosjekter.

– Vi selger eiendommen som følge av at vi ønsker å allokere finansiering av nye prosjekter i egen regi, sier Nils Morten Bøhler, Konserndirektør i OBOS Eiendom. – Vi har hatt et meget godt samarbeid med Utstillingsplassen Eiendom, og OBOS vil fortsette å jobbe sammen med Utstillingsplassen på en rekke prosjekter, men da på prosjektbasis og ikke som eier i selve selskapet.

– Vi ønsker å takke OBOS for et godt samarbeid som medeier i Utstillingsplassen, og ser frem til å jobbe sammen på flere felles prosjekter. Vi har stor tro på videre vekst for selskapet, og fikk nå anledningen til å øke eierandelen vår. Vi har med oss Halgrim Thon som medeier og flere hundre lokale aksjonærer, sier Monica Haugan som er styreleder i Utstillingsplassen og hovedeier i Haugans Hus

Personvern og cookies