Kystens Hus, Tromsø

Kyst og sjømatsenteret i nord Kystens Hus er etableret i Tromsø sentrum og skal fremstå som en kraftfull formidler av hva kysten og Nord-Norge har å tilby innenfor sjømat, landbruk, reiseliv, kystkultur, forskning og utvikling. I et slikt perspektiv har Kystens Hus potensiale til å kunne gi ringvirkninger for hele landsdelen.

Nøkkelinformasjon

 • 2015

  Byggeår

 • 12000m2

  Bruttoareal

Kystens Hus skal også bidra til at Tromsø etablerer seg som et anerkjent tyngdepunkt i nord, nasjonalt og internasjonalt, i kyst-, sjømat- og nordområdespørsmål. Lokaliseringen er i nybygget på tomten til det som på folkemunne er kjent som “Domusbygget” ved Stortorget i Tromsø sentrum. Bygget ble ferdigstilt i 2015 og fremstår som et moderne bygg med et fremtidsrettet visuelt uttrykk og med maritimt tilsnitt.

Plasseringen i indre havn er unik og området har tradisjon for å være et sentralt sted for handel og aktivitet. Området langs kaiene er under utvikling med blant annet kaipromenade for publikum og liggeplasser for båter.

Møtefasiliteter

Kystens Hus er et nytt møteromstilbud i Nordens Paris. Det er åpent og tilgjengelig for alle som ønsker et særpreget møtested, sentrale lokaliteter og et kjøkken av høy kvalitet.

Toppmoderne møtefasiliteter med fantastisk beliggenhet ytterst mot Tromsøsundet. Her finnes tre møterom med opp til 75 plasser. Alle møterommene inneholder det man trenger for presentasjoner. Det største rommet har også videokonferanse tilgjengelig. PC med presentasjoner osv. må gjesten bringe med seg.

Mellom 1ste og 2dre etasje ligger Kystens Amfi, et intimt og rustikt amfi for inntil 150 personer. For mottakelser, presentasjoner og foredrag, minikonserter og mye annet fint.

Og alt rett i nærheten av husets flotte kantine – en av Tromsøs finest beliggende spiserihemmeligheter. Et eksklusivt tilbud for våre konferansegjester, og en trivelig kantine for de som jobber på huset. Kantinen driftes av Kystens Mathus og er også en nydelig arena for private selskap i alle varianter.

Undervannsmagi:

Kystakvariet er husets mest spektakulære og en av byens aller største attraksjoner.

Inni er det skapt et eldorado for fisk, dyr og planter fra våre farvann i en spennende undervannsverden. Og utenfor kan vi barn av alle aldre bare la oss fasinere og rive med…

Faktiske mål

 • 90 m3 saltvann
 • 18,2 m langt
 • 2,6 m bredt
 • 3,5 m høyt (fra gulv til tak)
 • 2,0 m høyt vannspeil

Det betyr faktisk at Kystakvariet blir like stort som maks lovlig størrelse på en leddbuss i Norge – bare litt høyere… Og altså 90.000 liter saltvann. Eller 90 tonn, om du vil.

Kystakvariet finner du i 1ste etasje, midt inni Kystens Mathus.

Kystens Amfi

Det hevdes at havet kom før kysten. Kanskje ikke så ulogisk, om dog muligens like før. Og enhver kyst med respekt for seg selv har et amfi i nærheten. Så også et kystens hus.

Kystens amfi er en litt annerledes arena for betraktning. Du kan sitte og reflektere. Kikke på livet nede på gulvflata. Se presentasjoner på de store skjermene. Lytte på populærvitenskapelige foredrag. Høre på musikk. Eller kanskje delta på en hyggelig, sosial mottakelse – med litt snacks på fatet og godt i glasset?